ΙΑ’  ΕΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2014

Η ΙΑ’ Ένωση  Σωματείων Αντισφαίρισης Νότια-Ανατολικής Αττικής προκηρύσσει  Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ανδρών – Γυναικών Γ΄ κατηγορίας  το Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου και  Κυριακή 21 Δεκεμβρίου  2014

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία – Μέλη της ΙΑ’ Ένωσης τα οποία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ και στην Β΄ κατηγορία του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2014.

Τα Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, έχουν ως εξής:

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΝΔΡΩΝ

Α.Α.Α.ΑΛΙΜΟΥ

Α.Α.Α.ΑΛΙΜΟΥ

Α.Ν.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Ν.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Α.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Α.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑ 2000

Α.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑ 2000

Α.Ο.ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Α.Ο.ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Α.Ο.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ(ΜΙΛΩΝ)

Α.Ο.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ(ΜΙΛΩΝ)

Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ

Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ

Α.Ν.Σ.ΕΛΛΗΝΙΚΙΩΤΩΝ

Α.Ν.Σ.ΕΛΛΗΝΙΚΙΩΤΩΝ

Α.Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Α.Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ

Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ

Α.Σ.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Σ.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Σ.Ε.ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Α.Σ.Ε.ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ο.Α.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

Α.Σ.ΠΕΡΑ

 

Ο.Α.ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο.Α.ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο.Α.ΑΜΥΝΤΑΣ –

ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο.Α.ΑΜΥΝΤΑΣ

ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

 

 

Ο.Α.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

((ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΣΟΙ))

Ο.Α.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ((ΜΙΚΡΟΙ

ΑΣΣΟΙ))

 

 

           Το κάθε Σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα.

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες γεννημένοι από το 2000 και πριν.

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

           Τα Σωματεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα μέχρι τις 17/12/2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 ως εξής:

           α) Στο fax 2109932702.

           β) Με email στο info@aspera.gr     

           Εάν κάποιο από τα Σωματεία δεν δηλώσει εγγράφως την επιθυμία του να συμμετέχει, θεωρείται ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στην διοργάνωση.

 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα απόσυρσης έχουν οι ομάδες μέχρι την  Τετάρτη 18/12/ 2014 και ώρα 12:00΄.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Αριθμός Μητρώου ΕΦΟΑ (Δελτίο), ιατρική βεβαίωση, κάρτα ασφάλισης ΕΦΟΑ.Μέ διαιτησία με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης.

   

ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΈΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ:

           Η ημέρα και η ώρα προσέλευσης των ομάδων (signin)  είναι η εξης:

               ΑΝΔΡΩΝ:     9-10 πμ

               ΓΥΝΑΙΚΩΝ:  9-10 πμ

 

           ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ορίζεται στα 25,00 € ανά ομάδα

 

ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Ορίζεται η κα.Άρτεμις  Σαρατσιώτη  (69783456970)

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Αγρότου  Στέλλα (6946067678)

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: θα ανακοινωθεί

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ: Την Ένωση μας θα εκπροσωπήσει ο Έφορος αγωνιστικού κ. ΣΠΑΘΗΣ  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΙΝ.  

 

ΕΔΡΑ ΑΓΩΝΩΝ:

           Η έδρα αγώνων: Α.Σ.ΠΕΡΑ.ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                 Οδός:  Μεγάλης του Γένους Σχολής αρ.10 ΑΛΙΜΟΣ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

 

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που τελικά θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών θα αποφασιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής του από την Ένωση:

 

                                   Η σειρά των αγώνων κάθε συνάντησης  θα είναι:

No 2 vs. Νο 2

No 1 vs. Νο 1

ΔΙΠΛΟ

 

             Οι αγώνες των μονών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets, με tiebreak 7 πόντων σε κάθε set. Οι αγώνες των διπλών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets (6 games) με tie-break σε κάθε set χωρίς πλεονέκτημα (noad scoring system) και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 set) θα διεξάγεται ένα match tie-break των 10 πόντων.

Σελίδα 3

 

Στην περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί, πριν την έναρξη του αγώνα του και δεν υπάρχει αναπληρωματικός, η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά, με τη σειρά που έχει αρχικά δηλωθεί, χάνοντας όμως τον αγώνα του τραυματισμένου παίκτη-τριας με σκορ 6-0, 6-0.

Εφιστάται η προσοχή στο άρθρο 31 των κανόνων τένις I.T.F. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε αγώνα ομάδων ένας παίκτης μπορεί να δέχεται οδηγίες από τον προπονητή του, ο οποίος κάθεται μέσα στο γήπεδο, μόνο όταν γίνεται αλλαγή πλευράς γηπέδων, όχι όμως όταν οι παίκτες αλλάζουν γήπεδα στο tie break».

 Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή περισσοτέρων συλλόγων η κατάταξή τους προκύπτει σύμφωνα με τον κανονισμό της I.T.F. για αγώνες μεταξύ χωρών σε group (Davis Cup/Fed Cup), που έχει ως εξής:

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ I.T.F. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣTO GROUP ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ROUND ROBIN

Η κάθε συνάντηση αποτελείται από 3 αγώνες (δύο μονά και ένα διπλό).

Ο σύλλογος που θα κερδίσει την πλειοψηφία των αγώνων σε μία συνάντηση, αποτελεί τον νικητή της συνάντησης, και κερδίζει έναν βαθμό.

  1. Αν δύο σύλλογοι έχουν ίσο αριθμό βαθμών, το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσά τους θα κρίνει τον νικητή.
  2. Αν τρεις ή περισσότεροι σύλλογοι έχουν ίσο αριθμό βαθμών, ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:
  • Ο αριθμός των κερδισμένων αγώνων κρίνει τον νικητή.
  • Αν οι κερδισμένοι αγώνες είναι ίσοι, το ποσοστό των κερδισμένων σετ προς τα παιγμένα σετ εναντίων όλων των συλλόγων του group, κρίνει τον νικητή.
  • Αν το ποσοστό των κερδισμένων σετ είναι ίσο, το ποσοστό των κερδισμένων games προς τα παιγμένα games εναντίων όλων των συλλόγων του group, κρίνει τον νικητή.
  • Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία, αυτή θα λυθεί με κλήρωση.
  • Αν κάποιος αγώνας διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο (τραυματισμός κτλ.) θα καταμετρηθεί για θέματα ισοβαθμίας το πλήρες σκορ. Π.χ. Αν προηγείται ο Παίκτης Α του Παίκτη Β 6-1 2-0 και ο Παίκτης Β τραυματιστεί και εγκαταλείψει, το σκορ θα καταγραφεί ως 6-1 6-0. Αν ένας αγώνας είναι walkover το σκορ θα καταγραφεί ως 6-0/ 6-0.
  • Αν παρόλα αυτά υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων του group από τον Επιδιαιτητή παρουσία των ομάδων.

 

Διαδικασία Συμμετοχής Παικτών:

           Στο signin της κάθε ομάδας πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν δύο παίκτες, προκειμένου να θεωρηθεί πλήρης η ομάδα και να μπορέσει να συμμετάσχει. Αν δεν παρουσιαστούν στο  signin δύο παίκτες, η ομάδα θα θεωρηθεί ως μη πλήρης και δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα.

Η δήλωση συμμετοχής της κάθε ομάδας πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από τον/την προπονητή,τρια της και να υπογράψουν μπροστά στον Επιδιαιτητή , τουλάχιστον οι δύο παρόντες παίκτες,τρια. Ο/Η προπονητής,-τρια πρέπει να δηλώσει τους παίκτες,-τριες του, κατά περίπτωση, ως εξής:

 1. Οι παρόντες παίκτες δηλώνονται υποχρεωτικά με τη σειρά που θα έχουν στην Πανελλήνια κατάταξη Ανδρών. Αν υπάρχουν ισόβαθμοι ή αβαθμολόγητοι παίκτες, δηλώνονται με την σειρά που επιθυμεί ο προπονητής τους. Η σειρά όλων των

Σελίδα 4

 

παικτών παραμένει όπως είναι  στην αρχική δήλωση της ομάδας την 1η ημέρα, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει καθ΄ όλη την διάρκεια των αγώνων. Ο αναπληρωματικός, που είναι ή αβαθμολόγητος ή με μικρότερη βαθμολογία από εκείνη των δύο βασικών, αν αγωνιστεί, μπορεί να αγωνιστεί μόνο ως Νο 2 και στα διπλά, ενώ στην περίπτωση χρησιμοποίησης αναπληρωματικού, η σύνθεση της Ομάδας ανάλογα με το ποιος παίκτης αντικαθίσταται μπορεί να έχει τις εξής μορφές:

1. Αντικατάσταση  του No 1

Το No 2 αγωνίζεται ως  Νο 1

Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως  Νο 2

2. Αντικατάσταση  του No 2

Το No 1 αγωνίζεται ως  Νο 1

Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως  Νο 2

 2. Δύο παρόντες βαθμολογημένοι παίκτες,τριες και ένας βαθμολογημένος μη παρών: Δηλώνονται οι παρόντες με τη σειρά που είναι βαθμολογημένοι και ο μη παρών δηλώνεται ως αναπληρωματικός. Επισημαίνουμε ότι για τον υπολογισμό της Σωματειακής βαθμολογίας των ομάδων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κατάταξη των Συλλόγων στα Groups δυναμικότητας μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προσμετρήσει η βαθμολογία μόνο των δύο παρόντων παικτών,τριων και όχι η βαθμολογία του/της αναπληρωματικού,ης, ακόμα και αν είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ενός ή και των δύο άλλων. Όσο αφορά τη χρησιμοποίηση του βαθμολογούμενου αναπληρωματικού, σε κάποια συνάντηση, αυτό θα γίνει, με την προϋπόθεση ότι ο/η παίκτης,-τρια θα αγωνιστεί στη θέση που τον τοποθετεί η βαθμολογία του-της και όχι υποχρεωτικά ως Νο 2, όπως προβλέπεται για τους αβαθμολόγητους αναπληρωματικούς.

Στα διπλά μπορούν να αγωνισθούν όποιοι παίκτες από τους δηλωθέντες στο signin, επιλέξει ο προπονητής κάθε ομάδας, χωρίς κάποιον περιορισμό.

 Ο Επιδιαιτητής ελέγχει και αλλάζει την σειρά δήλωσης των παικτών από το Σωματείο τους, αν διαπιστώσει λάθος στη δήλωση συμμετοχής.         

Τα Σωματεία  μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε συνάντησης πρέπει να δίνουν στον Επιδιαιτητή κατά σειρά τους παίκτες που θα αγωνισθούν στα μονά. Δέκα (10) λεπτά αφού τελειώσουν τα μονά παιχνίδια παραδίδονται οι δηλώσεις των διπλών στον Επιδιαιτητή συγχρόνως και από τις δύο ομάδες αντιπάλους κάθε φορά. Αν στο διπλό έχει δηλωθεί παίκτης που αγωνιζόταν στο μονό που τελείωσε τελευταίο δικαιούται 30’  ξεκούρασης πριν αγωνισθεί στο διπλό.

 

* Ένσταση μπορεί να γίνει άμεσα  για όλα τα θέματα Κανονισμών και διαδικασίας προς τον Επιδιαιτητή με παράβολο 100,0 €  από τον αρχηγό – υπεύθυνο του συλλόγου εκτός των αποφάσεων κρίσεως αγωνιστικού περιεχομένου όπου οι αποφάσεις του Επιδιαιτητή είναι τελεσίδικες.

Ο Επιδιαιτητής αποφασίζει και απαντά εγγράφως στον ενιστάμενο με βάση τους υπάρχοντες Κανόνες I.T.F. και Ε.Φ.Ο.Α. για θέματα Κανονισμών και Προκήρυξης Αγώνων.

                                          Με εκτίμηση,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                      

 

                   Κοντονής Διονύσης                    Πρίντζος   Ιωάννης